Årskurs 5 tillverkar lampetter i slöjden. Lampetten ska ha en egen design. Några elever har valt att pryda sin lampett med en symbol de gillar. Här är två elever som skapar dekorationer med sportsymboler med olika tekniker.

Adidas

B har först betsat sin lampett vit. Hon har hon skurit ut en matris och täckt hela lampetten med papper. Sedan har hon sprättat olika färger över matrisen. När matrisen försiktigt plockas bort har det bildats en vacker och färgglad bild.

 

Nike

Emelie har börjat med att måla sin lampett svart. Med stor precision har hon klippt ut en matris med nike-symbolen. Matrisen har hon fäst på rätt plats och sedan har hon stöpplat trälim över för att sedan raskt strö över sliverglitter. När matrisen lyfts av och överflödet av glitter blåses bort har det bildats en skarp glittrigt symbolbild.